Woonhuisverzekering | Opstalverzekering

Met de opstalverzekering, ook wel bekend als de woonhuisverzekering, verzeker je je tegen schade aan je huis. Bijvoorbeeld schade door brand, inbraak of een lekkage. Schades die al snel kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Of meer, als er schade optreedt aan de constructie van het huis. 

Kies voor de juiste opstalverzekering met ruime dekking en betaalbare premie! 

 Vraag meer informatie aan.

Wat dekt de opstalverzekering?
De opstalverzekering dekt schade aan je woning die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm en bliksem. De verzekering geldt voor alles dat bij je woning hoort. Inclusief je keuken, badkamer, zonnepanelen, verwarming en houten vloer. Maar meestal is de dekking ruimer. Ook de ruiten, tuin en schuur zijn bij de meeste verzekeraars meeverzekerd.

Onderdelen van je woning die niet ‘vast’ zitten, en dus bij verhuizing meegenomen zouden kunnen worden, verzeker je met de inboedelverzekering. Naast je meubels vallen hier bijvoorbeeld je gordijnen en een niet verlijmde vloer onder.

Zorg dat je vooraf zekerheid hebt over de exacte dekking van je verzekering. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf. 

Pas op: onderverzekering!
De meeste opstalverzekeringen bieden je een garantie tegen onderverzekering. De waarde van je verzekering is dan altijd voldoende. Heb je deze garantie niet, zorg dan zelf voor voldoende dekking. Een huis van € 250.000 moet voor € 250.000 verzekerd worden anders krijg je bij schade een lagere vergoeding.

Stel, je hebt een extra verdieping op je huis gebouwd. Op jouw polisblad staat een verzekerde waarde van € 200.000. Maar door de extra verdieping is jouw huis € 250.000 waard. Vervolgens ontstaat er een brand. De schade bedraagt € 10.000. Jouw verzekeraar ontdekt echter dat je woning voor € 50.000 (= 20%) te weinig verzekerd is. Hij keer dan ook 20% minder uit waarmee je € 2.000 misloopt.

Opstalverzekering versus inboedelverzekering
Door een verschoven dakpan, ontstaat een lekkage. Je dakisolatie, muren, gordijnen, laminaatvloer en de laptop op de vensterbank beschadigen. Deze schade claim je via je opstalverzekering (dakisolatie en muren) én je inboedelverzekering (gordijnen, laminaatvloer en laptop). 

Het onderbrengen van beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar voorkomt discussie bij schade en is daarom aan te raden. Maar ook als je kiest voor twee verschillende verzekeraars kun je je volledige schade gewoon claimen. In dat geval kunnen wij je helpen met de schademelding.

Wil je een voordelige opstalverzekering, met voorwaarden die jij belangrijk vindt? Wij selecteren hem voor je, in overleg met jou. Laat je reactie hieronder achter.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

J.J. Meijer Assurantiën maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie