Nieuws-update december 2019

Algemeen
Nog een paar weken en dan is het de ‘kortste dag’ van het jaar. Nu de bladeren van de bomen zijn en de dagen kort praten we u graag weer bij met allerlei interessante thema’s. Mooi om alhier te vermelden dat we inmiddels in alle provincies één of meerdere gezinshuizen tot onze clientèle mogen rekenen. Binnen niet al te lange tijd verwachten we het 100e gezinshuis in te mogen schrijven. 

Conversie
Inmiddels zult u hebben gemerkt dat uw polissen omgezet zijn naar AssuradeurenGilde BV. Dat proces ging niet zonder slag of stoot. Met in het achterhoofd dat Rome ook niet één dag is gebouwd zult u in deze editie meer nieuws vinden wat direct verband houdt met deze conversie.

Heeft u personeel? Dan is dit item interessant voor u.
Wij signaleren een duidelijke toename van betaalde arbeidskrachten in gezinshuizen. Neemt u personeel in dienst wees er dan op alert dat uw rol dan verandert. Als werkgever heeft u tal van verplichtingen waaronder o.a. de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte. Bel of mail ons gerust als u hier meer over wilt weten.

Acceptatie Opstalverzekering
Wij bemerken een kritischer blik van verzekeraars als het gaat om grotere panden. Vooral de panden met een forse inhoud (>1000m3) of afwijkende bouwaard/dakbedekking liggen meer onder een vergrootglas. Dit heeft vooral te maken met de grotere schadelast van de laatste jaren. Is er twijfel over de herbouwwaarde zal er sneller inspectie uitgezet worden. Natuurlijk staan wij u bij in het gesprek over de juiste waarde om hiermee problemen bij/na schade te voorkomen.

Ruimere dekking voor opstal- en inboedelverzekering: Alle gevaren dekking
Opnieuw brengen wij deze optie onder uw aandacht. Sinds dit jaar is het mogelijk om te kiezen voor een zogenaamde ‘alle gevaren dekking’. Hiermee zijn ook de van buitenkomende onheilen verzekerd.
Voor u als bestaande cliënt is een mail-opdracht met verzoek tot omzetting voldoende om deze extra dekking aan te vragen. Houdt u wel rekening met een hogere premie alsmede een eigen risico van € 250,-.

Waarom eigen risico?
Vaak krijgen we de vraag waarom er eigen risico van toepassing is. Welnu, in een zakelijke polis (dus ook de gezinshuispakketpolis) is eigen risico heel gewoon. Een ondernemer calculeert dit in. Het voorkomt ook veel administratieve druk. De verzekeraar geeft daarentegen een korting op de premie; dat is dan weer een voordeel. Heeft u twijfel of er eigen risico van toepassing is en hoeveel: bel of mail ons dan!

 Arbeidsongeschiktheidsverzekering gezinshuisouder i.c.m. een Zorgverzekering = DOORGAAN
De kwetsbaarheid van een gezinshuisouder is een veelbesproken onderwerp. Passende vervanging is niet altijd voorhanden, laat staan de kosten die dit met zich mee brengt. Dat maakt dat wij met onze verzekeringsmogelijkheid een prima oplossing in handen hebben. Helemaal met een combinatie van Zorg en Arbeidsongeschiktheid.
De Amersfoortse heeft een mooie tool ontwikkeld. Klik hier voor een berekening van de zorgpremie voor 2020. Wilt u de premie weten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (eventueel mèt een zorgverzekering) klik dan hier.

Overlijdensrisicoverzekering
Door alle veranderingen binnen de financiële huishouding van een gezinshuis zien wij regelmatig dat de overlijdensrisicoverzekering niet (!) mee- verandert. Hierdoor loopt het gezinshuis onnodig een continuïteits-risico. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door het sluiten van een passende overlijdensrisicoverzekering.
Bent u onlangs gestart met uw gezinshuis of heeft u onlangs een andere woning gekocht kijkt u dan even naar deze situatie. Natuurlijk kijken wij graag met u mee!
Bent u onlangs uit loondienst gegaan bedenkt u dan ook vooral dat dit gevolgen kan hebben voor uw nabestaanden mocht u vroegtijdig komen te overlijden.
En: heeft u al jaren een polis dan behoort een (forse) besparing op de premie meestal tot de mogelijkheden!

Tot slot

  • Gaat u als gezinshuisouders wel eens samen op reis (zonder kinderen) weet dan dat er een speciale dekking te verkrijgen is als u onverhoopt terug naar huis moet.
  • Heeft u schade..? Stuur dan een mail naar schade@jjmeijer.nl
  • Heeft u al gekeken naar de app die sinds kort te downloaden is? Ga dan naar de Play Store of App Store om Mijn Polismap van AssuradeurenGilde te installeren.
  • U heeft een financieringsbehoefte en de bank of financier vraagt om een overlijdensrisicoverzekering? Wij kunnen u hiermee prima helpen. Met of zonder een verpandings-eis! Door adequaat op de behoefte in te spelen is de verzekering vaak binnen een paar dagen geregeld!
  • Ook behoefte aan de beste dekking op de rechtsbijstandverzekering? Check dan uw polis of Module D is meeverzekerd.
  • Heeft u ook interesse om met een groep gezinshuizen het thema ‘verzekeren’ te bespreken? Laat het ons dan weten via gezinshuis@jjmeijer.nl of bel 038-4774056.
  • Heeft u meer dan 2 privé verzekeringen dan volgt er een additionele serviceovereenkomst tegen gunstige condities.
  • Heeft u tips of opmerkingen aangaande het pakket (of mist u een belangrijke verzekering) laat ons dit dan s.v.p. weten. Wij zullen dan kijken wat we hiermee kunnen doen.
  • Soms krijgen we nog een vraag over het hoe en waarom van de serviceovereenkomst. Heel in het kort: U betaalt deze vergoeding voor onderhoud, service en diensten betrekking hebbend op de financiële risico’s verband houdend met uw gezinshuis. Van de verzekeraar ontvangen wij een minimale vergoeding door het grotendeels vervallen van de provisie.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

J.J. Meijer Assurantiën maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie