Nieuws-update mei 2018

Algemeen
Inmiddels zijn er landelijk 35 gezinshuizen bij ons kantoor aangesloten. Daarnaast zijn we in gesprek met ongeveer 10 gezinshuizen. Nagenoeg iedere provincie is vertegenwoordigd. Iedere week ontvangen we meerdere aanmeldingen. Dit heeft ook zeker te maken met de presentaties die wij verzorgen voor groepen gezinshuizen. Mooi voorbeeld is Jeugdhulp Friesland. Enige weken geleden verzorgden wij samen met Fresh Yellow (Lesia Kop) en Accon AVM (Arno Groen) een presentatie. Een prachtige samenwerking tussen deze partijen waar ieder gezinshuis van kan profiteren. Op de landelijke franchisedag van Gezinshuis.com verzorgden wij een workshop ‘relevante verzekeringen voor uw gezinshuis’.

Heeft u ook interesse om met een groep gezinshuizen het thema ‘verzekeren’ te bespreken? Laat het ons dan weten via gezinshuis@jjmeijer.nl of bel 0384774056.

Gezinshuispakketpolis
Iedere dag werken wij met veel passie en plezier aan allerhande kwesties rondom het gezinshuis. Door de ervaring(en) die wij opdoen, zijn wij continu op zoek naar verbeteringen van het pakket. Om op deze wijze een nog beter pakket te kunnen bieden met inhoudelijk sterke producten. Daartoe hebben wij geregeld afspraken met de verzekeraar. Zitten we op de goede weg..? Wat kan beter..? Indien er aanpassingen in het pakket worden doorgevoerd laten wij u dit direct weten via deze nieuws-update.

Op dit moment spreken we over de volgende zaken die op ons pad komen;

 • wel of geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een gezinshuis. We zien een toenemende vraag en haken hier op aan. We houden u op de hoogte.
 • het risico van cybercrime. De meest stijgende schade-oorzaak. We kijken naar mogelijkheden of we een dekking kunnen verzorgen specifiek voor gezinshuizen.
 • CDS Verzekeringen is/wordt overgenomen door Assuradeuren Gilde BV. te Coevorden. Dit heeft geen gevolgen voor onze gezinshuispakketpolis. Het biedt wellicht in de toekomst wel mogelijkheden i.v.m. toe te voegen producten aan ons pakket.
 • kunnen we op niet op te lange termijn meerdere dekkingen binnen de inboedelverzekering aanbieden. Nu is dit een zgn. evenementenverzekering. We bekijken een zgm. all-risksdekking.
 • aan iedere pakketpolis wordt een verhelderende clausule toegevoegd met tekst en uitleg inzake de groep van verzekerden. Zodat er geen discussie kan bestaan wie wel en niet meeverzekerd zijn.


Heeft u tips of opmerkingen aangaande het pakket (of mist u een belangrijke verzekering) laat ons dit dan a.u.b. weten. Wij zullen dan kijken wat we hiermee kunnen doen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering gezinshuisouder
Steeds vaker worden wij benaderd voor deze verzekering. Inmiddels hebben wij meer dan 10 gezinshuizen voorzien van een passende verzekering. Goed om te weten dat dit geen uniform product is maar helemaal maatwerk. Er is een groeiend besef dat, hoezeer het gezinshuis ook omringd is met allerlei vrijwilligers, de beide ouders kwetsbaar zijn binnen de onderneming.  Valt één van de ouders uit, is een financiële compensatie erg belangrijk voor de continuïteit van het huis.

Overlijdensrisicoverzekering
De eerder genoemde samenwerking tussen Fresh Yellow en Accon AVM en ons kantoor komt ook in deze verzekering vaak tot uiting. U heeft een financieringsbehoefte en de bank of financier vraagt om een overlijdensrisicoverzekering. Wij kunnen u hiermee prima helpen. Met of zonder een verpandings-eis. Door adequaat op de behoefte in te spelen is de verzekering vaak binnen een paar dagen geregeld!

AVG
Op 25 mei treedt de wet Algemene Verordening gegevensbescherming, AVG, in werking. Doel van de AVG is om de individuele burger volledige controle te geven over de mate waarin derden over zijn persoonsgegevens kunnen beschikken. Via de AVG wordt bereikt dat:

 • De burger weet wie over zijn persoonsgegevens beschikt.
 • De burger de inhoud van deze persoonsgegevens kent.
 • De burger het gebruik van zijn persoonsgegevens kan beperken of verbieden.
 • De burger er zeker van kan zijn dat derden die over zijn persoonsgegevens beschikken, hier zorgvuldig mee omgaan.

Zeer binnenkort komen wij met een special die geheel aan dit thema is gewijd.

Tot slot

 • Maakt u ook al gebruik van ons speciaal gezinshuis mailadres..? gezinshuis@jjmeijer.nl
 • Heeft u schade..? Stuur dan een mail naar schade@jjmeijer.nl
 • Kent u een ander gezinshuis die geïnteresseerd is in onze producten..? Wij horen het graag!
 • Heeft u tips of verbeterpunten..? Laat het ons weten dan gaan we ermee aan de slag.


Met vriendelijke groet,

Team J.J. Meijer Assurantiën

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

J.J. Meijer Assurantiën maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie